Behandelingen

Anesthesie

Anesthesie bij huisdieren is een cruciaal aspect van veterinaire zorg, bedoeld om pijn en ongemak te minimaliseren tijdens medische ingrepen zoals operaties, tandheelkundige behandelingen of zelfs minder invasieve procedures. Het gebruik van anesthesie maakt het mogelijk voor dierenartsen om nauwkeurig en veilig te werken, terwijl het risico op stress en pijn voor het dier aanzienlijk wordt verlaagd.

Operaties

U kunt met uw huisdier bij ons terecht voor de meest gangbare operaties zoals sterilisatie, castratie, keizersnede, melklijstresectie, , verwijderen tumoren, blaasstenen verwijderen en anaalklier operatie. Daarnaast doen wij laproscopische OK’s (o.a. castratie/sterilisatie) en orthopedische OK’s zoals VKL (voorste kruisband laesie) OK en PL (patella luxatie) OK.

Tandheelkunde

Tandheelkunde bij huisdieren is een essentieel onderdeel van de veterinaire zorg, gericht op het bevorderen van de mondgezondheid en het voorkomen van aandoeningen zoals tandplak, tandsteen, en parodontale ziekten die kunnen leiden tot ernstigere gezondheidsproblemen. Regelmatige gebitscontroles en professionele schoonmaakbeurten zijn cruciaal, omdat veel huisdieren, net als mensen, vatbaar zijn voor tandproblemen die pijn, infecties en verlies van tanden kunnen veroorzaken.

Vaccinatie

Vaccinatie bij huisdieren is een cruciale preventieve maatregel die beschermt tegen diverse infectieziekten. Door huisdieren te vaccineren, wordt hun immuunsysteem gestimuleerd om weerstand op te bouwen, waardoor ze minder vatbaar zijn voor ziekten en de verspreiding binnen de dierenpopulatie wordt beperkt.

Dier en zorg plan

Het Dier en Zorg Plan zet de gezondheid van uw huisdier voorop. Met een focus op preventieve zorg voor uw hond en/of kat, kunt u veelvoorkomende gezondheidsproblemen afwenden. Dit plan helpt parasieten te weren, beschermt tegen besmettelijke ziekten en door regelmatige gezondheidscontroles voorkomt u onnodige kosten en vooral leed voor uw huisdier.

Chippen

Een identificatiechip, ter grootte van een rijstkorrel, wordt onderhuids bij uw huisdier ingebracht met een steriele injectienaald. Deze chip bevat een uniek nummer dat eenvoudig uit te lezen is met een speciale chipreader. Wij zorgen ervoor dat dit nummer, gekoppeld aan uw contactgegevens, geregistreerd wordt in een centrale database.

Bloeddrukmeting

Bloeddrukmeting bij huisdieren is een belangrijke procedure om de gezondheid van uw huisdier te bewaken. Net als bij mensen, kan een te hoge of te lage bloeddruk wijzen op onderliggende gezondheidsproblemen zoals hartziekten of nierproblemen.

Röntgenfoto's

Röntgenfoto's bij huisdieren vormen een fundamentele diagnostische tool die dierenartsen helpt bij het onderzoeken van botten, organen en andere interne structuren. Deze beeldvormingstechniek is essentieel voor het nauwkeurig diagnosticeren van breuken, het opsporen van ziekten of het beoordelen van de algemene interne gezondheid.

Dermatologie

Dermatologie bij huisdieren is een gespecialiseerd gebied binnen de diergeneeskunde dat zich richt op het behandelen van huidaandoeningen en allergieën. Van infecties en parasieten tot allergische reacties en hormonale onevenwichtigheden, huidproblemen kunnen een grote impact hebben op het welzijn van een huisdier.

Bloedonderzoek

Bloedonderzoek bij huisdieren is een essentiële diagnostische methode die inzicht biedt in de algehele gezondheidstoestand van een dier. Het stelt dierenartsen in staat om de functie van organen te evalueren, zoals de lever en nieren, en om mogelijke infecties, bloedziekten, of hormonale afwijkingen te detecteren.

Urine onderzoek

Urineonderzoek bij huisdieren is een fundamentele diagnostische procedure die waardevolle informatie verschaft over de urinewegen en algemene gezondheid van een dier. Dit onderzoek helpt ons dierenartsen bij het opsporen van aandoeningen zoals urineweginfecties, nierziekten en diabetes.

Ontlastingsonderzoek

Ontlastingsonderzoek bij huisdieren is een cruciale diagnostische tool die inzicht biedt in de gezondheid van het spijsverteringsstelsel. Dit onderzoek is vooral waardevol voor het opsporen van parasieten, bacteriële infecties, virussen, en spijsverteringsstoornissen.
× Neem contact op