Dierenarts voor honden

Hier treft u informatie over onze uitgebreide behandelingen, zoals vaccinaties, chirurgische ingrepen en tandheelkundige zorg, specifiek afgestemd op de behoeften van uw hond. Ons deskundige team staat klaar om uw hond de best mogelijke medische zorg te bieden.

*Priority is given at the discretion of staff and depending on the severity of the emergency.

Dierenarts met spoed nodig?

Ervaren dierenarts voor honden

Bent u op zoek naar een ervaren en betrouwbare dierenarts voor honden in de regio Utrechtse Heuvelrug? Bij Dierenkliniek Utrechtse heuvelrug bent u aan het juiste adres voor uitgebreide en deskundige veterinaire zorg, specifiek afgestemd op de behoeften van uw hond. Ons toegewijde team van dierenartsen en assistenten biedt een breed scala aan behandelingen en diensten om de gezondheid en het welzijn van uw hond te waarborgen.

Moderne Faciliteiten

Onze kliniek beschikt over de nieuwste technologieën voor nauwkeurige diagnostiek en effectieve behandelingen, waardoor uw hond de best mogelijke zorg krijgt.

Ervaren Dierenartsen

Ons team bestaat uit deskundige dierenartsen met jarenlange ervaring in de veterinaire zorg voor honden, die zich voortdurend bijscholen om op de hoogte te blijven van de nieuwste medische ontwikkelingen.

Spoedeisende Hulp

Wij bieden noodhulp en hebben ruime openingstijden om altijd beschikbaar te zijn voor uw hond, zelfs in noodgevallen, zodat u altijd op ons kunt rekenen.

Persoonlijke Zorgplannen

We bieden gepersonaliseerde zorgplannen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van uw hond, zodat elke behandeling en preventieve maatregel perfect aansluit.

Kosten en bezoek aan de hondenarts

Bij Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug streven we naar transparantie en duidelijkheid over de kosten van onze behandelingen. Op onze tarievenpagina vindt u een overzicht van de kosten voor verschillende behandelingen, van consulten en vaccinaties tot chirurgische ingrepen en tandheelkundige zorg.
 
Wij begrijpen dat de kosten voor medische zorg voor uw hond kunnen oplopen, en daarom raden we aan om een hondenverzekering te overwegen. Een goede verzekering dekt vaak een groot deel van de medische kosten, waardoor onverwachte uitgaven beheersbaar blijven. Zo kunt u zich volledig richten op de gezondheid en het welzijn van uw hond, zonder zorgen over de financiële kant.
C3 vaccine$80
C5 triennial vaccine – Adult$98
C7 triennial vaccine – Adult$108
C5 triennial puppy vaccine$122
C7 triennial puppy vaccine$134
F3 vaccine$84
F5 vaccine$88
FIV vaccine$44
RCV vaccine$84
Male$180
Female 
Young$285
Mature$315
– These prices include iv fluids and take home pain relief
Male$180
Female 
Young$285
Mature$315
– These prices include iv fluids and take home pain relief
Male$180
Female 
Young$285
Mature$315
– These prices include iv fluids and take home pain relief
Male$180
Female 
Young$285
Mature$315
– These prices include iv fluids and take home pain relief
Male$180
Female 
Young$285
Mature$315
– These prices include iv fluids and take home pain relief
Male$180
Female 
Young$285
Mature$315
– These prices include iv fluids and take home pain relief
Male$180
Female 
Young$285
Mature$315
– These prices include iv fluids and take home pain relief
Male$180
Female 
Young$285
Mature$315
– These prices include iv fluids and take home pain relief
Male$180
Female 
Young$285
Mature$315
– These prices include iv fluids and take home pain relief
Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug

Veelgestelde vragen over honden

Sterker nog, het is verplicht sinds 1 november 2021. Elke hond die wordt verkocht of overgedragen, moet een Europees paspoort hebben, gechipt en geregistreerd zijn bij het RVO via een erkende databank, zoals Petlook of NDG. Dit nieuwe identificatie- en registratiesysteem zorgt voor een betere controle op de hondenhandel. Een weggelopen hond kan zo snel weer teruggebracht worden naar de eigenaar. Vergeet niet de chip (transponder) te registreren bij een erkende databank.

Jeukt je hond op zijn rug, bekken en onder de buik? Controleer dan je hond met een vlooienkam! Zie je levende vlooien of zwarte vlooienpoepjes, dan is behandeling noodzakelijk. Gebruik een pipet zoals Stronghold voor het juiste gewicht in de nek of tabletjes Simparica; beide werken een maand. Soms is het nodig om ook de eitjes en larven van de vlooien in de omgeving te bestrijden door extra te stofzuigen. Meer dan 90% van de vlooien zitten in de omgeving van de hond. Soms is het nodig om een omgevingsspray te gebruiken, zoals Indoor-X. Behandel alle honden en vergeet niet eventuele katten mee te behandelen.

De meeste teven hebben ‘slapende’ spoelwormlarven in hun lichaam, en de meeste pups worden al in de baarmoeder besmet met spoelwormen. Ook via de melk kunnen pups besmet raken. Ze kunnen erg ziek worden van een wormbesmetting en zelfs overlijden. Daarom is het belangrijk om alle pups meerdere keren te ontwormen op 2, 4, 6 en 8 weken leeftijd. Er zijn speciale ontwormingspasta’s voor pups, maar ook tabletten zoals Milbemax voor de pup. De teef kan samen met de pups ontwormd worden.

Castratie bij een reu is geen standaard ingreep. Wanneer de reu geen problemen veroorzaakt, adviseren wij om het “nog even aan te kijken”. Gecastreerde reuen worden snel wat dikker en slomer. Wanneer castreren?

  • Als je de reu onvruchtbaar wilt maken omdat er een (niet gesteriliseerd teefje) in huis of in de buurt is.
  • Bij overmatige dominantie en agressie.
  • Bij hinderlijke voorhuidontsteking.
  • Bij prostaatproblemen, zoals een goedaardig vergrote prostaat.
  • Bij peri-anaalkliertumoren. Overleg dit altijd met je dierenarts.

Over de beste leeftijd voor sterilisatie van een teef zijn de meningen onder dierenartsen verdeeld. Veel dierenartsen adviseren sterilisatie voor de eerste loopsheid, rond 10-12 maanden. Maar het kan ook 2-3 maanden na de eerste loopsheid. Voordelen van steriliseren:

  • Voorkomen van baarmoederontsteking.
  • Veel minder kans op suikerziekte.
  • Minder kans op de ontwikkeling van tumoren van de melkklieren. Voor het voorkomen van melkkliertumoren is het beste om de teef onder de leeftijd van één jaar te laten steriliseren.

Bij honden komt oorontsteking van de gehoorgang regelmatig voor, gepaard met jeuk, pijn en overmatig krabben. Er zijn acute en chronische oorontstekingen. Oorzaken kunnen zijn:

  • Bacteriële of schimmelinfectie, vooral bij honden met hangende oren of die veel zwemmen.
  • Grasaar, vooral in de zomermaanden.
  • Oormijt, vooral bij pups met veel donkerbruin oorsmeer.
  • Allergische reacties, vaak op voedsel.

Blaasontsteking bij honden komt meestal door bacteriën en zien we het vaakst bij gecastreerde teven. Bij reuen en intacte teven komt het minder vaak voor. Verschijnselen zijn onder andere:

• Vaker kleine beetjes plassen.

  • Pijn bij het plassen.
  • In huis plassen.
  • Roodkleurige of anders ruikende urine. Diagnose gebeurt via lichamelijk onderzoek en urineonderzoek. De behandeling hangt af van de oorzaak. Bij een simpele blaasontsteking volstaat doorgaans een antibioticum kuur. Bij aanhoudende klachten zal verder onderzoek worden gedaan.

De eerste levensweken worden pups beschermd door afweerstoffen via de moedermelk. Deze nemen geleidelijk af, daarom is het belangrijk om op tijd te vaccineren. Basisvaccinaties voor pups zijn:

  • De eerste op 6 weken leeftijd.
  • De tweede op 9 weken leeftijd.
  • De laatste op 12 weken. In deze vaccins zitten onder andere de hondenziekte, parvo, ziekte van Weil en besmettelijke leverziekte. Herhaling van de vaccinatie is belangrijk omdat het immuunsysteem van de pup nog niet volledig ontwikkeld is. Het is wettelijk verplicht dat pups vóór de 7 weken leeftijd de eerste keer worden gevaccineerd, uiterlijk 1 week voordat ze naar de nieuwe eigenaar gaan.

Niet nodig voor honden die in Nederland blijven, maar het is verplicht voor honden die mee naar het buitenland gaan. De “buitenlandprik” moet 3 weken voor vertrek gegeven worden en is 3 jaar geldig.

Dat is zeker aan te raden. De kosten bij de dierenarts kunnen snel oplopen, vooral met röntgenfoto’s en operaties tijdens spoed, avond of weekend. Vergelijk de verschillende verzekeringen op de website: Dierenverzekering-vergelijken.nl.

× Neem contact op